Monday, December 3, 2012

Хомосексуалци и Србијанци



Homoseksualci i Srbijanci

Gore označeni „srbijanchic“ je u polemici o LGBT pitanju, jasno zastupao ljevičarske stavove i humanizam. Mada smatra sebe crnogorskim patriotom i umjerenim nacionalistom – badava – odala ga ćirilica.

Ratimir Vujačić

Ratimir Vujačić
“Prvo – radi se o gay ili LGBT osobama, homoseksualcima ako hoces a ne homicima! Kako bi ti volio da tebe nazivaju Srbijanchicem?“ (komentator Morpheus/Vijesti 22.09)
Jedan aforističar je rekao po pitanju socijalizma i tijekom istog, postojane demokratizacije njegove: „Razlika između demokratije i demokratizacije je kao između kanala i kanalizacije“. Između ostalog (za mlađe čitaoce) socijalizam je krasila posvećenost partije demokratiji. U našoj domaćoj koloritnoj, svi tonovi i nijanse sive boje, izvedbi – performansu – ona je glasila: ništa nije toliko dobro da ne bi moglo biti bolje. Tako su pripovijedali priučeni i na vrat na nos opismenjeni (poturali im pismeniji) ali odani do kraja i bez rezerve - partijci. Divili se sebi kako napredni i mlađani deklamovati naučiše. Današnji „suverenisti“ izgledaju neubjedljivo, tupo, rigidno i priglupo u odnosu na prvu generaciju recitatora i parolaša. Ovi novi jesu uporni - papagaji od zanata – voljni i korumpirani ali unatoč tome, blijede kopije sa oskudnim fondom parola i riječi; tek dvije tri proste rečenice i retorička obrta. Pravo osvježenje su evroatlantski čimbenici duginih boja.
Evropa i evropeizacija
Partija kao dio i razlomak (ali kakav razlomak – elita bajto) neskriveno i posvećeno teži da usreći čitavo društvo i sve konstitutivne djelove društvenog organizma; jednako posvećeno odstranjuje – dobar nos i golemo iskustvo - štetne procese i elemente po vlastonosnu ideju i zdravlje društva u cjelini. Na sreću, to nikako i nipošto nijesu pripadnici LGBT populacije i ina erotična usmjerenja. Što nije protivno partiji na vlasti kao krucijalnom (nipošto djelimičnom i klimavom) osloncu države ne kosi se ni sa pravilno shvaćenim nacionalnim interesom. Zadatak svih demokratskih i evroatlantskih kapaciteta je da populaciji duginih boja, požele dobrodošlicu a vrli domaćini i subjekti sa političkim iskustvom štošta i posavjetuju.
Elem, ne ide tako, drugovi i drugarice, homoerotične orijentacije: ne begenišete drugi pol a nama držite lekcije o drugosti, trpeljivosti i suživotu. Nama nije ni malo lako sa ženama, ali trpimo gospodo: vi odustali, mi držimo liniju razgraničenja; kako je nama, vi možete samo da nagađate. Stoga, nije da vam zavidimo - ni da Bog - ali imate naše svekoliko uvažavanje i podršku. Uostalom, vaš problem je (ako to nije prejaka riječ) prije svega, osebujne političke prirode. I demokratsko pitanje najvišeg ranga. Morate se suočiti i odrediti spram onog što se zove surova realnost - kao npr. radnička klasa – takođe jedna ugrožena manjina. O, da znadete što vas jošte čeka... (čuvajte se izdajnika i mangupa u svojim redovima). Učite na greškama bližnjih svojih. Radnička klasa sa stoljetnom tradicijom, Karlom Marksom, Prvom, Drugom i Trećom Internacionalom, Lenjinom, Titom, Savezom komunista Crne Gore, DPS-om, socijalističkom vladom, Milom Đukanovićem i evropskom Crnom Gorom... obija pragove stranih ambasada i ljubi metalnu ogradu ispred zgrade Vlade - mlađanog socijaliste i radničkog trubuna u ostavci dr Lukšića. Naime, on sve to više nije al’ mu nezgodno da kaže. (Preuzeo ga krupni kapital).
Pamet u glavu
Zarad političke legitimacije, principa ravnopravnosti, podrške i nephodne podobnosti (conditio sine qua non) valja vam se očitovati povodom sljedećih pitanja: ’đe bijaste prije, u toku i nakon referenduma - svakako nijeste izvolijevali - prvo demokratija pa država; gdje i kad ste dali punu podršku grbu, zastavi, himni (sve četiri strofe) i konfiskaciji crkvene imovine. Kojom prilikom ste istakli da volite državu. Šta mislite o ćirilici koju neki heteroseksualci i nadalje koriste kao tvrdoglava neposlušna (ćirilična) manjina? By the way, da li ste za zaštitu drugih manjina, naroda i narodnosti. Koju narodnost i homoetniju preferirate ili ste pak autohtona loza dukljanske provenijencije. (Ako je homoerotizam urođen, po pitanju roda i narodnosti možete slobodno da gravitirate i izaberete porijeklo). Pažljivo odaberite kojem narodu pripadate, mada su i naknadne korekcije popularne. Jasno je – nota bene – da u MNE postoji narod i partija koji su prevashodno posvećeni evroatlantskim integracijama, za koje se, nadamo se, i vi zalažete. Ako je Kolumbo otkrio Ameriku, za tu partiju se može reći da je otkrila Evropu. Gđe ste uvedeni u glasački spisak. Anonimne vas ni partija ni država ne prepoznaju kao glasačku supstancu i entitet. Kolikim glasačkim kapacitetom raspolažete, takođe nije nevažno pitanje. Šaljete li svoje pripadnike u atlantske misije u cilju razvoja demokratije kao svjetskog procesa. Možda je najbolje da se konstituišete kao nacionalna manjina i tražite svoju sobu kao Ferhat Dinoša. Kao nacionalni savjet manjinskog entiteta postajete ustavna kategorija sa pripadajućim benefitima. Jedanak se kačite na budžet. Tader, ponosno, ispred kancelarije, istaknete zastavu duginih boja. Uprkos sivoj boji na sivoj pozadini koju preferiramo Mi, kao većinska evroatlantska i seksualna grupacija.
P. S. Gore označeni „srbijanchic“ je u polemici o LGBT pitanju, jasno zastupao ljevičarske stavove i humanizam. Mada smatra sebe crnogorskim patriotom i umjerenim nacionalistom – badava – odala ga ćirilica.

No comments:

Post a Comment